ACHTERGRONDINFORMATIE

 

Op naar de 6e editie!
Veghel, 7 augustus 2012 - Met als thema verandering van spijs doet eten, heeft de organisatie besloten om Jazz in Foodtown dit jaar te organiseren in samenwerking met de horecabedrijven aan de Molenstraat. Veelal restaurants en anderszins eetgelegenheden, met een grote diversiteit aan culinaire genoegen. Hiermee krijgt Jazz in Foodtown een geheel nieuwe en zeer toepasselijke dimensie!. Muzikaal staan er ook de nodige hoogstandjes op het menu, waaronder de muzikale jazzgrootheid Peter Beets, die op zijn piano dingen doet, die andere voor onmogelijk houden. Vergezeld van Gijs Dijkhuizen, Neerlands swingendste jazzzdrummer en Frans van Geest op contrabas, zal Peter u doen verbazen en vermaken met vele herkenbare melodiën.

Swingin'

Veghel, 17 juli 2010 - De voorbereidingen voor Jazz in Foodtown 2010, de 4e editie van dit jazz-spektakel op de Veghelse Markt, zijn inmiddels in volle gang. Na de wederom succesvolle editie in 2009, met optredens van onder andere de wereldberoemde band Rod Mason and his Hot Five, Nick van der Schoot, Bert Boeren, Fred Leeflang en vele anderen, werd het de uitdaging voor de organisatie om dat programma te overtreffen. Met Bernard Berkhout & The Swing Orchestra en namen als Michael Varekamp en Rolf Delfos, belooft editie 2010 deze uitdaging waar te maken... Komt dat zien (en vooral horen!)

 

Stichting Jazz in Foodtown

Veghel, 16 maart 2008 - Na de eerste editie in 2007 bleek Jazz in Foodtown een schot in de roos te zijn, dat vroeg om een vervolg. Een vervolg dat op 7 september a.s. plaats zal vinden! Met wederom diverse bands uit de regio, aangevuld met diverse nationaal en internationaal bekende gasten! Om dit allemaal in goede banen te leiden, besloten van Liempd en den Ouden, samen met Jaap Bastiaans, voorzitter van The River Aa Big Band, een aparte stichting op te richten. Met dank aan de spontane hulp van notarissen Deddens en de de Beer van Actor Groep heeft dit geleid tot Stichting Jazz in Foodtown, een stichting die zich met name zal richten op het organiseren van muzikale evenementen op de Veghelse Markt.

 

Het eerste evenement dat de nieuwe stichting, het zusje van The River Aa Big Band, zal verzorgen in samenwerking met het Ambiance Koor Veghel, is de Korenmarkt, een gezellige zondag vol zang en muziek, van smartlappen tot pop op zondag 1 juni 2008

 

Geboorte van een nieuw Jazz-spektakel
Veghel, 13 juli 2007 - Voortbordurend op het succes van de jaarlijkse Actor River Aa Swing Night, organiseert The River Aa Big Band samen met Eetcafé ’t Gat in de Markt op zondag 2 september a.s. een groots jazzevenement op de Markt in Veghel: Jazz in Foodtown. Als het aan de organisatoren ligt, de geboorte van een nieuwe traditie. Op het programma staat een diversiteit aan bands, variërend van dixieland en big band tot funky jazz en stevige soul&blues.

Geïnspireerd door de gestaag groeiende belangstelling voor jazz in Veghel, ontstond bij dirigent Sjef van Liempd het idee voor een groots jazzfestival in Veghel, vernoemd naar dat waar Veghel groot in is en ook haar bijnaam, Voedingstad, aan dankt: voeding. Dit idee viel bij Dré den Ouden, mede-organisator namens ’t Gat in de Markt, in zeer goede aarde, waarmee het fundament voor het evenement was gelegd.

Ook de aangeschreven bands reageerden erg enthousiast, het is inmiddels al zo dat vele bands zich al een jaar van tevoren aanmelden! Dat jazz ook leeft onder de Veghelse ondernemers, blijkt uit het feit, dat elk jaar een groot aantal van hen hun medewerking aan het evenement  toe zegt. Zo werd de geboorte van Jazz in Foodtown een feit. “Alleen het weer kan roet in het water gooien”, aldus van Liempd.
 

 

Heeft u een vraag, suggestie of opmerking? Mail ons deze, wij horen graag van u!