NICK VAN DER SCHOOT TRIO FEATURING BERT BOEREN

 

Pianovirtuoos Nick van der Schoot nam al op zijn zevende levensjaar plaats achter de piano. En zijn spel is alsof hij er sindsdien niet meer achteruit is gekomen! Zijn voorliefde voor swing muziek, dreef hem de kant van de Jazz op. Inmiddels is hij, met inmiddels ook zijn conservatoriumdiploma op zak, een graag geziene en gehoorde gast in de jazz-scene en is hij regelmatig te vinden op de grote jazzfestivals.
Op 15 jarige leeftijd had Nick zijn eerste trio. In de loop der jaren heeft hij met vele bekende muzikanten gespeeld. Bij Jazz in Foodtown zal hij worden bijgestaan door:
  • Wiro Mahieu op Bas
  • Pieter Bast op Drums
  • En natuurlijk Bert Boeren op Trombone!

Trombonist Bert Boeren is een heuse grootheid te noemen. Hij speelde met de grote namen, zoals Toots Tielemans, Hans Dulfer, Mathilde Santing, Scott Hamilton, het Concertgebouw Jazzorkest, de bij The River Aa Big Band zeer bekende Frits Landesbergen (gastmuzikant bij de eerste Swing Night in 2005), Urbie Green en vele anderen. Hij heeft ook verscheidene awards op zijn naam staan, zoals bv de Export Award (samen met de Dutch Swing College Band) en de zeer prestigieuze Kobe Jazzfestival Award, die hij in Japan veroverde.

 

Nick en Bert worden bijgestaan door Gijs Dijkhuizen op drums en niemand minder dan Hans Mantel (bekend als presentator van o.a. het North Sea Jazz Festival en producer van diverse jazzprogramma's bij de NPS, maar ook van zijn werk met grootheden zoals o.a. George Benson, Art Blakey en George Duke) op bas.

 

Kortom, het Nick van der Schoot Trio met als special guest Bert Boeren belooft een waar spektakel te worden, dat u niet mag missen!

 

 

 

Bezoek ook eens de sites van Nick van der Schoot Trio en Bert Boeren.