THE RIVER AA BIG BAND

 

Deze onvervalste, Veghelse, no-nonsense big band gaat geen noot te hoog (of te laag). Zij brengt een zeer breed repertoire, van big band standards tot moderne jazz, van Gouwe Ouwe tot stevige Rock en ook het Latin-genre is haar niet vreemd. Onder leiding van haar oprichter en dirigent Sjef van Liempd, presteert zij het om elk jaar weer beter voor de dag te komen en het publiek te verbazen.

 

Een van de hoogtepunten is de jaarlijkse Swing Night. Tijdens de Swing Night 2008 traden onder andere op Jeroen de Rijk, Frits Landesbergen en Joke Bruijs en werd Sjef vanwege zijn vele muzikale bijdragen aan de gemeenschap geridderd door de burgemeester van Veghel.

 

In 2009 waren te gast Carlo de Wijs op zijn machtige hammond orgel en Edwin Corzilius de majestueuze contrabas. Een knallend optreden, dat Partycentrum Ambiance op haar grondvesten deed trillen!!

 

In 2010 vierde The River Aa Big Band tijdens de Swing Night haar 10-jarig jubileum met de presentatie van haar eerste CD, opgenomen in de Power Sound Studio in Amsterdam en met medewerking van Frits Landesbergen, Jeroen de Rijk, Rolf Delfos, Edwin Corzilius en last but not least Joke Bruijs, die een duet zing met Claudia van Liempd, zangeres van The River Aa Big Band. Tijdens de Swing Night werd het feestje in de studio nog eens dunnetjes overgedaan...

Hierboven ziet u een foto van de Actor River Aa Swing Night 2007, waarbij te gast waren Donna Lynton en saxofoonvirtuoos Rolf Delfos (rechts), oprichter van de beroemde en bekroonde Houdini's en van de hoeksteen van de NederJazz, The Auratones.

 

 

 

 

 

Bezoek ook eens de site van The River Aa Big Band.